Op deze pagina vindt u informatie voor inwoners die een inkomensondersteuning nodig hebben om  in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, zoals eten en huur. De gemeente Beverwijk biedt naast de reguliere dienstverlening ook de mogelijkheid een voorschot aan te vragen als mensen per direct geen geld hebben om boodschappen te doen. Tijdens de uitbraak van het coronavirus gaat snelle hulp boven het zoeken naar werk.   

Heeft u geen of te weinig inkomen om van te leven?

Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. U doet uw aanvraag via werk.nl. Door de coronacrisis voeren wij alle gesprekken via de telefoon. Tijdens de uitbraak van het coronavirus gaat snelle hulp boven het zoeken naar werk.

Ik heb een laag inkomen, weinig of geen vermogen en…

Kijk voor meer informatie op de gemeentewebsite bij Laag Inkomen

Kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

U kunt als inwoner van de gemeente Beverwijk een bijstandsuitkering aanvragen als u in een van de volgende situaties zit:

 

Ik heb een laag inkomen, weinig of geen vermogen en ik…

  • heb onvoldoende geld om rond te komen en heb geen recht op een andere uitkering
  • ben jonger dan 27 jaar, ben werkloos en volg geen opleiding
  • ben ouder dan 27 jaar of ouder en werkloos
  • ben 50 jaar of ouder en werkloos
  • ben ondernemer en heb financiële problemen
  • ben 55 jaar of ouder en moet stoppen met mijn bedrijf, zie 155.nl

Heeft u schulden?

Neemt contact met ons via 0251 256 256. Wij maken een afspraak voor u bij sociaal.nl. U wordt op korte termijn geholpen door de schuldhulpverleningsspecialist. Voor meer informatie over hulp bij schulden kunt u terecht op de website van de gemeente Beverwijk

Krijg ik mijn uitkering wel uitbetaald tijdens de coronacrisis?

Als u een uitkering van ons krijgt, gaat de betaling daarvan gewoon door tijdens de coronacrisis. U krijgt uw uitkering dus op de geplande datum.

Het UWV is gesloten. Waar kan ik een uitkering aanvragen?

Het kantoor van het UWV is gesloten. Als u geheel of gedeeltelijk werkloos wordt, kunt u een Werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) aanvragen. De WW is een tijdelijke uitkering om het verlies aan inkomen tussen 2 banen op te vangen. Heb je minimaal 26 weken in loondienst gewerkt dan heb je waarschijnlijk recht op WW. Een aanvraag van een uitkering WW (werkloosheidswet) of bijstand (Participatiewet) kunt u doen op de website van Werk.nl (DigiD verplicht).

Ik zoek werk

Bent u op zoek naar werk? U kunt vacatures zoeken op verschillende vacaturesites, maar ook op de website van werk.nl van het UWV vindt u vele vacatures van binnen en buiten de arbeidsmarktregio IJmond.