Wij proberen een online dienstverlening te maken die voor iedereen toegankelijk is. U vindt hier de toegankelijkheidsverklaring van ons hoofddomein. Dit is de website:

 • www.corona.beverwijk.nl

Toegankelijkheid status

De website heeft de status: voldoet niet. Dit komt doordat de website niet is getoetst op toegankelijkheid. Maar onze website is wel zo toegankelijk mogelijk ingericht. Doordat dit een tijdelijke website is, is er geen toetsing gepland. Op de website van Logius vindt u onze toegankelijkheidsverklaring

De verklaring is gemaakt op 11 mei 2020 met akkoord van drs. M.E. Smit. De verklaring is voor het laatst gewijzigd op 11 mei 2020.

Onderzoek Toegankelijkheid status

Om tot een goede Toegankelijkheid status te komen, moet er een onderzoek worden gestart. Doordat dit een tijdelijke website is, komt er geen toegankelijkheidsonderzoek. 

Ieder jaar onderzoeken wij opnieuw de Toegankelijkheid status van al onze websites. Als deze site volgend jaar nog online is (q2 2021) dan wordt er een toegankelijkheidsonderzoek uitgevoerd.

Verbeteren van de toegankelijkheid

Wij werken hard om de toegankelijkheid te verbeteren. Dit doen we door:

 • Training aan medewerkers
  Voor alle medewerkers van de Gemeente Beverwijk is er een schrijfwijzer. De schrijfwijzer helpt om op een duidelijk taalniveau (B1) te schrijven. Ook de web-richtlijnen staan in deze schrijfwijzer. Daarnaast volgen alle medewerkers een training om op B1 taalniveau te communiceren.

   
 • Oplossen van de gevonden fouten
  In de Toegankelijkheidsverklaring staan een aantal verbeterpunten. Dit zijn gevonden fouten. Samen met de bouwer van de website lossen we de gevonden fouten op.

   
 • Verminderen van pfd-documenten op de website
  Zijn Pdf-documenten niet goed gebouwd? Dan zijn ze lastig te gebruiken. Wij willen dat pdf-documenten voor iedereen goed te gebruiken zijn. Vooral belangrijke pdf-documenten zoals aanvraagformulieren. Wij werken aan een inventarisatie van alle documenten. Verouderde documenten verwijderen wij direct. Overige pdf-documenten proberen wij toegankelijk te maken. Vindt u een pdf-document dat niet goed te gebruiken is? Geef dit dan aan ons door via info@beverwijk.nl. Onder vermelding van Digiteam.
   

Tips en contact

Is de website voor u niet toegankelijk? Of heeft u tips om onze website te verbeteren? Neem dan contact op met ons. Dat kan door een mail te sturen naar info@beverwijk.nl. Onder vermelding van Digiteam.

Heeft een vraag of opmerking verstuurt? Dan kunt u het volgende van ons verwachten:

 • U ontvangt binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging
 • Wij sturen u informatie over de voortgang en het antwoord op uw vraag
 • Binnen 3 weken zullen wij uw vraag oplossen

 

Bent u niet tevreden? Of hebben wij niet op tijd gereageerd? Dan kunt u via onze website een melding maken via de website van de gemeente Beverwijk