Op deze pagina leest u meer informatie over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten of aanwezig te zijn bij een sportevenement. Bij vragen kun je contact opnemen met beleidsadviseur Sport Niels Veen via n.veen@beverwijk.nl of 06 256 36 110

Sinds 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

Voor de groep kinderen tot en met 17 jaar verandert er niets. Zij mogen in de openbare ruimte en op sportaccommodaties sporten in groepsverband. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan.

Voor de leeftijdsgroep 18 tot en met 26 jaar geldt nu dat ook zij in groepsverband mogen sporten. Alleen geldt hier de restrictie dat dit alleen op een buitensportaccommodatie mag (bijvoorbeeld een voetbalveld, korfbalveld hockeyveld etc. Het cruyffcourt en de andere trapveldjes vallen hier weer niet onder. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen vanaf 16 maart buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantine blijven dicht en kleedkamers zijn gesloten. Daarnaast mogen gemeenten sportactiviteiten organiseren op andere locaties.

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid of NOCNSF