Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor veel inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina vindt u actuele informatie voor inwoners, ondernemers en instellingen.

 • Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op de website van de Rijksoverheid
 • Voor algemene informatie over het coronavirus gaat u naar de website van het RIVM
 • Voor informatie over de gevolgen in de regio Kennemerland kijkt u op de website van GGD Kennemerland of op de website van Veiligheidsregio Kennemerland
 • Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).
 • When you don't speak Dutch, see the information in English on the website of the national government

Tijdlijn 2021

 1. Momenteel bezig: 25 mei 2021

  Een aanvraag indienen voor het herstelfonds kan tot 6 juni.

  Nieuwe maatregelen rondom sporten

 2. Momenteel bezig: 15 maart 2021

  Stemmen voor verkiezingen in coronatijd

  Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. Vanwege het coronavirus nemen we maatregelen om ervoor te zorgen dat deze Tweede Kamerverkiezing zo goed mogelijk verloopt. U kunt ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart stemmen. Lees meer op de gemeentewebsite

  Opening vaccinatielocatie Beverwijk uitgesteld

  Het ministerie van Volksgezondheids, Welzijn en Sport (VWS) heeft op zondag 14 maart besloten dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt. Komende week start GGD Kennemerland in Beverwijk ook met het BionTech/Pfizer vaccin. De opening van de vaccinatielocatie vindt nu plaats op maandag 22 maart.

 3. Momenteel bezig: 16 februari

  Vervoer naar priklocaties 

  Huisartsen zijn gestart met het uitnodigen van ouderen die thuis wonen om zich te laten vaccineren tegen corona.

  • Sinds maandag 25 januari is de groep 90 jaar en ouder uitgenodigd.
  • Sinds maandag 1 februari is de groep 85 tot en met 89 jarigen uitgenodigd.
  • Sinds vrijdag 5 februari is de groep 80 tot en met 84 jarigen uitgenodigd.

  Hoort u bij deze groep? Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging  via uw huisarts. Kiest u ervoor om uzelf te laten vaccineren op een priklocatie van de GGD op Schiphol, Alkmaar of Heerhugowaard? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om daar te komen.

  Optie 1: Zelfstandig of onder begeleiding
  U kunt zelf naar de vaccinatielocatie rijden of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Ook is er de mogelijkheid gereden te worden door een begeleider (familielid of bekende).

  Optie 2: Valys met een Valyspas
  Heeft u een Valyspas, dan kunt u beroep doen op personenvervoerder Valy door te bellen naar: 0900-9630. Valys vraagt geen vergoeding. Ook gaat er niets van uw kilometers-saldo af..

  Optie 3: Stichting Vrijwilligersvervoer IJmond (SVVIJ)
  U kunt ook contact opnemen met SVVIJ via 0251 – 257 481. Zij zijn bereikbaar tussen 13.00 -15.30 uur. Deze vervoerder heeft rolstoelbussen en kan u ook op een veilige manier naar de priklocatie rijden. U hoeft niet te betalen voor het vervoer naar de priklocatie. Heeft u een afspraak gemaakt voor een vaccinatie? Dan raden wij u aan om meteen SVVIJ te bellen voor het boeken van een rit.

  Optie 4: Publieksinformatienummer
  Heeft u geen wmo-pas of valyspas? En kan SVVIJ u niet helpen? Dan kunt u contact opnemen met het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker gaat samen met u op zoek naar mogelijkheden.

  Let op: maakt u gebruik van het vervoer van RegioRijder, Valys of SVVIJ? Draag een mondkapje.

  Bij voorkeur een medisch mondkapje (een IIR of 2R).  U bent namelijk verplicht een mondkapje in de bus te dragen. Medische mondkapjes zijn te koop bij de apotheek of online te bestellen.

   

 4. Momenteel bezig: 15 februari

  GGD Kennemerland opent nieuwe vaccinatielocaties

  GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties. De primaire focus ligt op het in korte termijn realiseren van twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk. Daarnaast wordt gewerkt aan het realiseren van extra ondersteunende vaccinatielocaties in Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort. Lees meer op de website van GGD Kennemerland. 

 5. Momenteel bezig: 9 februari 2021

  Coronasteun voor een flink aantal organisaties

  Het college van B&W heeft besloten om een flink aantal maatschappelijke en culturele organisaties geld te geven als steun in de rug in de coronacrisis. Het gaat om budget dat de gemeente van het rijk heeft ontvangen. Lees meer over de coronasteun op deze pagina.

 6. Momenteel bezig: 1 februari 2021

  Maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open.

  Volgens het OMT is het verantwoord als de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden. Lees meer op de website van de Rijksoverheid

  Er gaan phishingberichten rond over het aanvragen van financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket. Deze berichten zijn nep.

  Actuele informatie over het steunpakket staan de op de website van de Rijksoverheid

 7. Momenteel bezig: 27 januari 2021

  Geen vaccinatie aan huis

  GGD Kennemerland ontvangt berichten dat ouderen in onze regio worden gebeld door oplichters die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

  Ouderen vanaf 85 jaar ontvangen deze week een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM.

  Mobiele ouderen bellen zelf met een landelijk nummer om een afspraak te maken. Zij worden gevaccineerd op de centrale vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in Badhoevedorp (Schiphol). Niet-mobiele ouderen worden door de huisarts gevaccineerd zodra dit kan.

  Heb je nog vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie? Bel het landelijke nummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur), of neem contact op met GGD Kennemerland via 023 789 1631. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 20.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

  Meer informatie over vaccineren vind je op ggdkennemerland.nl/coronavaccin

 8. Momenteel bezig: 21 januari 2021

  Avondklok

  Het kabinet stelt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok in. Het is dan de bedoeling dat iedereen van 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het is verboden om dan zonder geldige reden op straat te zijn. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegen te gaan. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

   

 9. Momenteel bezig: 20 januari 2021

  Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Lees meer op de website van de Rijksoverheid

  De persconferentie 20 januari in eenvoudige taal

  Op woensdag 20 januari was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. Lees de samenvatting op de website van de Rijksoverheid

 10. Momenteel bezig: 8 januari 2021

  Praktisch advies voor ondernemers in zwaar weer

  Zit je als ondernemer in zwaar weer en wil je weten hoe je daar uit kunt komen? Met de KVK Zwaar weer Routewijzer analyseer je anoniem 4 aspecten van jouw onderneming. Zo weet je vandaag al waar je aan toe bent, beperk je de financiële schade, en weet je wat je te doen staat. Meer informatie bij steunpunt ondernemers of op de website van de KVK

 11. Momenteel bezig: 6 januari 2021

  Vaccinatie tegen het coronavirus

  De vaccinatie tegen het coronavirus is begonnen. Meer informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus staat op de website van Rijksoverheid

Tijdlijn

 1. Nog te doen: 19 december

  NOS reportage: Stilte voor de storm voor handhavers

  Alleen winkels die in hoofdzaak levensmiddelen, drogisterijartikelen en diervoeding verkopen mogen open zijn. Aan handhavers de taak om de winkelstraten te controleren. NOS liep mee met onze boa's, die zich door de lockdownregels worstelen.

 2. Nog te doen: 18 december 2020

  Ik hou afstand van jou campagne

  Wist je dat ruim de helft van alle corona-besmettingen thuis plaatsvindt? En dat je handen wassen en afstand houden veel thuisbesmettingen kan voorkomen? De meeste mensen willen zich aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig. Kijk voor meer informatie op de website van GGD Kennemerland

  Noodopvang voor kinderen

  Vanaf 15 december 2020 zijn de kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en de scholen gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. De noodopvang wordt binnen de reguliere openingstijden van het onderwijs en kinderopvang geboden. Specifiek voor de kinderopvang geldt dat alleen kinderen met een contract gebruik mogen maken van de noodopvang, binnen het aantal contracturen. Kijk voor meer informatie bij noodopvang.

 3. Nog te doen: 17 december

  Steunmiddelen en corona herstelfonds

  Vandaag heeft het college van B&W een eerste besluit genomen over de aanpak van de verdeling van de steunmiddelen van het rijk. In januari 2021 volgt een tweede besluit waarin het beleidskader voor toekenning van de gelden wordt vastgesteld. Het college verwacht medio februari te kunnen starten met uitkering van de gelden. In januari komt het college eveneens met een beleidskader voor het gemeentelijke herstelfonds.

 4. Nog te doen: 15 december 2020

  Persconferentie 14 december

  Op maandag 14 december was premier Mark Rutte weer op televisie. Hij vertelde hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit op de website van de Rijksoverheid

  Uitgezonderde detailhandel

  De detailhandel is gesloten. Winkels die gericht zijn op eerste levensbehoeften mogen wel open blijven. Bijvoorbeeld supermarkten, apotheken en tankstations. Alle uitzonderingen staan op de website van de Rijksoverheid

  Uitgezonderde contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten. Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van enkele zorgwetten of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod. Alle uitzonderingen staan op de website van de Rijksoverheid

  Cruciale beroepen

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen. Bekijk het overzicht op de website van de Rijksoverheid

 5. Nog te doen: 1 december 2020

  Oud en Nieuw 2020

  Door corona ziet de jaarwisseling er dit jaar helaas anders uit dan anders. Het kopen, verkopen en afsteken van vuurwerk is dit jaar verboden. Hoe de coronamaatregelen er op 31 december uitzien is nu nog niet bekend. Zodra we dat weten, vindt u de juiste informatie op de pagina Oud en Nieuw 2020

 6. Nog te doen: 1 december 2020

  Mondkapjes verplicht vanaf 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens verplicht vanaf 1 december. Dit geldt onder  andere voor winkels, musea, theaters en de gemeentelijke publiekshal. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

  Ook in het voortgezet en hoger onderwijs moeten mensen een mondkapje dragen. Voor contactberoepen zoals de kapper en rij-instructeur geldt de regel ook, zowel voor de klant als de professional. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

 7. Nog te doen: 18 november 2020

  Nieuwe overheidsregelingen voor sportverenigingen

  Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Kijk daarvoor op de website van NOC*NSF

 8. Nog te doen: 17 november 2020

  Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen. Lees meer op de website van Rijksoverheid

  Persconferentie 17 november in begrijpelijk taal

  Op dinsdag 17 november waren  premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen zijn terug te lezen op de website van de Rijksoverheid

  Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC) 

  Hier kun je terecht als je je zorgen maakt of met vragen zit over de gevolgen van de coronacrisis. Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp. Kijk voor meer informatie op de website van Steunpunt Coronazorgen

 9. Nog te doen: 11 november

  Tips voor Sint Maarten in coronatijd

  Hoe vieren we Sint Maarten op 11 november in deze coronatijd? Het feest waarbij kinderen met lampions langs de deuren gaan, kan doorgaan. Kinderen hebben immers maar een klein aandeel in de verspreiding van het virus, zeker buiten. En als iedereen zich aan de regels houdt, is er genoeg ruimte om drukte te voorkomen. Let daarom op de onderstaande voorzorgsmaatregelen. Kijk op de gemeentewebsite

   

 10. Nog te doen: 9 november 2020

  Noodverordening aangepast

  De noodverordening die in veiligheidsregio Kennemerland geldt is aangepast. De nieuwe noodverordening is te downloaden via de website van het VRK

 11. Nog te doen: 3 november

  Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

  Lees het nieuwsbericht van 3 november in eenvoudige taal.

 12. Nog te doen: 27 oktober 2020

  Aanvullingen op derde steunpakket corona

  De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad. Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient.

  Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Archief

 1. Nog te doen: 13 oktober

  Persconferentie coronavirus 13 oktober in eenvoudige taal

  Op dinsdag 13 oktober waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over strenge regels tegen het coronavirus. De belangrijkste dingen staan op de website van de Rijksoverheid

 2. Nog te doen: 10 oktober

  Voorkom verspreiding, download CoronaMelder

  CoronaMelder stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je eerder of je mogelijk bent besmet en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

  Download CoronaMelder in de App Store of Play Store

 3. Nog te doen: 20 september

  Nieuwe noodverordening per 20 september 

  Op vrijdag 18 september heeft het kabinet, in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s, specifieke maatregelen afgekondigd om verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. De veiligheidsregio Kennemerland is één van de zes regio’s waarbij de besmettingen toenemen.

  In de regio Kennemerland is daarom vanaf zondag 20 september om 18.00 uur een nieuwe noodverordening van kracht waarmee de specifieke maatregelen formeel geregeld zijn.

  Kennemerland legt de focus op aanvullende maatregelen bij scholen, zorginstellingen en het voorkomen van illegale feesten. Dit laatste door gebieden aan te wijzen waar mensen in de nachtelijke uren niet aanwezig mogen zijn.

  Een volledig overzicht van de maatregelen en de volledige noodverordening vindt u in de download noodverordening 20 september 2020 

 4. Nog te doen: 18 september 2020

  Persbericht Veilgheidsregio Kennemerland (zie www.vrk.nl)

  Fase ‘zorgelijk’ vereist extra maatregelen

  In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen toegenomen in de veiligheidsregio Kennemerland. Hierdoor is Kennemerland boven de signaalwaarde gekomen van 7 positief geteste personen per 100.000 inwoners. Als een veiligheidsregio meerdere dagen boven de waarde van 7 uitkomt, gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Om deze situatie onder controle te krijgen neemt Veiligheidsregio Kennemerland extra maatregelen. Het aantal besmettingen blijft stijgen. Een analyse van de GGD laat zien dat veel besmettingen plaatsvinden onder jongeren, in huiselijke kring en op het werk. In Kennemerland vallen afgelopen week met name de besmettingen op scholen, bij zorginstellingen en sportverenigingen op. Extra maatregelen Kennemerland legt de focus op aanvullende maatregelen bij scholen, zorginstellingen en het voorkomen van illegale feesten. Dit laatste door gebieden aan te wijzen waar mensen in de nachtelijke uren niet aanwezig mogen zijn.

  De schouders eronder

  “We zijn allemaal klaar met Corona, maar Corona is niet klaar met ons. Op dit moment is 1 op de ongeveer 250 mensen in Nederland besmettelijk en in NoordHolland is de kans nog groter dat u iemand tegenkomt die besmet is, die bij u op bezoek komt of net als u aanwezig is op een feestje. We zijn dus genoodzaakt deze maatregelen te nemen om zo snel mogelijk het stijgende aantal besmettingen een halt toe te roepen. Dit kan alleen als we met elkaar onze schouders eronder zetten. Juist nu, met de herfst en dus het griepseizoen in aantocht”, zegt Marianne Schuurmans, voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland.

  Vanaf zondag 20 september worden de maatregelen van kracht in een nieuwe noodverordening.

 5. Nog te doen: 21 augustus

  Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Kennemerland

  Premier Rutte heeft in zijn persconferentie van 6 augustus aangekondigd dat de overheid enkele coronamaatregelen aanscherpt. In Veiligheidsregio Kennemerland is per vandaag een nieuwe noodverordening van kracht waarmee dit formeel geregeld is. Dit betekent dat horecagelegenheden moeten werken op basis van reservering, een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren.

  Onderwijsinstellingen moeten hun introductieactiviteiten voor studenten zoveel mogelijk online organiseren. Fysieke activiteiten zijn in principe niet toegestaan. De voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland kan ontheffing verlenen van dit verbod, onder strikte voorwaarden. Alleen kleinschalige activiteiten zijn mogelijk, gericht op studie of sport, tot uiterlijk 22:00 uur en zonder dat er alcohol genuttigd wordt.

  Verder is in noodverordening de aanvullende mondkapjesverplichting als optie opgenomen, zodat deze - wanneer nodig - ingezet kan worden. 

  De volledige noodverordening staat op de website van de VRK 

 6. Nog te doen: 16 juli 2020

  Coronatest mogelijk in de buurt van vakantieadres
  Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Als je tijdens je vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoef je niet naar huis voor een testafspraak. Blijf op je vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van je vakantieadres. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Kennemerland
  In veiligheidsregio Kennemerland geldt vanaf woensdag 15 juli een nieuwe noodverordening. Daarin zijn enkele coronamaatregelen verduidelijkt en aangepast. Het gaat onder meer om de 1,5 meter afstand regel en het gebruik van mondkapjes in het bedrijfsmatig personenvervoer (zoals taxi’s en touringcars). Het kabinet heeft de veiligheidsregio’s verzocht deze wijzigingen door te voeren in de noodverordeningen. De coronamaatregelen die op 1 juli in Nederland zijn ingevoerd, blijven gelden. Kijk voor meer informatie op de website van Veiligheidsregio Kennemerland

 7. Nog te doen: 6 juli 2020

  Tweede aanvraagperiode NOW ingegaan
  Op maandag 6 juli is de tweede aanvraagperiode NOW ingegaan. U kunt tot en met 31 augustus 2020 opnieuw een tegemoetkoming NOW aanvragen. Het doel van de tweede aanvraagperiode NOW is dat zo veel mogelijk banen behouden blijven. En ook dat werknemers en werkgevers zich kunnen aanpassen aan de veranderde samenleving en economie. Kijk voor meer informatie op de website van het UWV

 8. Nog te doen: 1 juli 2020

  65 personen toegestaan op Duinrust
  Vanaf 1 juli zijn er maximaal 65 personen toegestaan in de aula en/of koffiekamer van Begraafplaats Duinrust.

  Verdere verruiming sportmogelijkheden binnen en buiten
  Vanaf 1 juli is verdere verruiming van de sportmogelijkheden inclusief de opening van sportkantines toegestaan. Hiervoor is het protocol ‘Verantwoord Sporten’ aangepast. Dit aangepaste protocol is ook online te verkrijgen samen met diverse andere aangepaste informatie zoals checklists, postermateriaal etc. via de website van NOS*NSF U dient bij uitvoeren van uw activiteiten dit protocol te hanteren en de algemene maatregelen van het RIVM op te volgen. Een plan van aan pak hoeft u niet meer in te dienen bij de gemeente. Lees meer informatie bij Sporten

 9. Nog te doen: 30 juni 2020

  Maak altijd vooraf een afspraak voor coronatest via 0800-1202
  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heeft u andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

  Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvraagbaar
  De Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) is vanaf nu aan te vragen. De financiële regeling is voor ondernemers die direct zijn geraakt door de maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksdienst voor ondernemend Nederland 

 10. Nog te doen: 16 juni 2020

  Nieuwe noodverordening veiligheidsregio Kennemerland
  Veiligheidsregio Kennemerland heeft vanaf 15 juni 2020 een nieuwe noodverordening. Bekijk de noodverordening via de website van veiligheidsregio Kennemerland

  Zomervakantie in het buitenland? Deze landen gaan open
  Vanaf 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Het reisadvies voor landen wordt aangepast van ‘oranje’ (vakantiereizen afgeraden) naar ‘geel’ (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Bekijk het reisadvies per land via de website van de Rijksoverheid

 11. Nog te doen: 10 juni 2020

  Bruiloft gemeentehuis wordt 40 personen
  Vanaf 1 juli mogen er 100 personen aanwezig zijn bij een bruiloft. In het gemeentehuis, in de raadszaal, is ruimte voor maximaal 40 personen. Daarom blijft het toegestane aantal personen bij een bruiloft in de raadszaal 40 personen. Houd de website van de Rijksoverheid in de gaten voor updates over bruiloften. 

 12. Nog te doen: 5 juni 2020

  Corona dashboard Veiligheidsregio Kennemerland online
  Het regionaal Dashboard coronavirus in Veiligheidsregio Kennemerland staat online. Het dashboard is nog in ontwikkeling. Het dashboard staat op de website van de Rijksoverheid

  Tweede Facebook live-sessie met burgemeester
  Burgemeester Martijn Smit ging donderdagavond 4 juni weer live via de Facebook. Daarin gaf de burgemeester antwoord op vragen van inwoners. De live-sessie is terug te zien via de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk

  Uitleg zomervakantie in begrijpelijke taal
  Op woensdag 3 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over de zomervakantie 2020 en corona. De belangrijkste dingen worden uitgelegd in begrijpelijke taal. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Toch op vakantie? Ga wijs op reis
  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Kinderboerderij De Baak weer geopend
  Sinds woensdag 3 juni is kinderboerderij De Baak weer geopend. Wel met aangepaste openingstijden en tijdslots. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kinderboerderij De Baak

 13. Nog te doen: 28 mei 2020

  Actuele routekaart coronamaatregelen
  Als de ontwikkelingen dat toelaten, volgen er per 1 juli nieuwe versoepelingen. Aan dat pakket zijn door het kabinet enkele categorieën toegevoegd. Het gaat om sportscholen en fitnessclubs, sauna’s en wellness, sport- en verenigingskantines en casino’s en speelhallen. Eerder gold 1 september als beoogde openingsdatum. Uiteraard gelden daarbij basisregels en aanvullende maatregelen. Definitieve besluitvorming hierover volgt eind juni, waarbij ook naar de positie van overige binnensporten wordt gekeken. Bekijk meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Vermijd drukte, ook tijdens Pinksteren
  Vermijd drukte, ook tijdens Pinksteren. Recreëer in je eigen omgeving. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor updates over eventuele wegafsluitingen. 

  Landelijk telefoonnummer (0800 1202) voor testafspraak
  Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni via een landelijk nummer een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD’en uitgebreid tot ruim 80. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus dan start de GGD een bron- en contactonderzoek. Ook na 1 juni blijft het opvolgen van de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter afstandsregel door alle Nederlanders van groot belang, naast uitgebreid testen en traceren. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Extra afspraken over noodpakket banen en economie
  Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen. Dat heeft het kabinet vandaag met de sociale partners afgesproken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

 14. Nog te doen: 22 mei 2020

  Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)

  Mkb-ondernemers in verschillende sectoren, waaronder horeca, recreatie en evenementen, krijgen vanwege de impact van het coronavirus een tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL). Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

 15. Nog te doen: 20 mei 2020

  Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

  Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Dat is nodig, omdat steeds meer zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven langzaam en soms deels weer opstarten, terwijl anderen nog dicht zijn of zonder opdrachten zitten. De kabinetsondersteuning is daarom meer gericht en heeft gewijzigde voorwaarden. Doel is zoveel mogelijk behoud van banen. Daarvoor is nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderde Nederlandse samenleving en economie. Bekijk meer informatie bij Ondenemers op deze website of op de website van de Rijksoverheid

  Vermijd drukte, ook tijdens Hemelvaartsweekend

  Veiligheidsregio Kennemerland roept inwoners op om drukte te vermijden, juist tijdens Hemelvaartsweekend. Ga niet massaal naar de stranden en duinen in de regio (Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zandvoort), parken of andere trekpleisters. Mocht het op bepaalde plekken toch te druk worden, dan worden extra (verkeers)maatregelen genomen of gebieden worden afgesloten. Lees het hele persbericht

  Volgende stap versoepeling maatregelen

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Bekijk alle versoepelingen op de website van de Rijksoverheid of bekijk de de versoepeling in begrijpelijke taal op de website van de Rijksoverheid

 16. Nog te doen: 18 mei 2020

  Coaching voor mkb in coronaproblemen gratis

  Ondernemers krijgen dit jaar gratis professionele coaching van Stichting Ondernemersklankbord (OKB) bij dreiging faillissement. De eigen bijdrage van 150 euro is teruggebracht naar 0 euro. Doordat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de subsidie met 240.000 euro verhoogt. Lees meer informatie bij steunpunt ondernemers op deze website. 

  Testbeleid uitgebreid met nieuwe doelgroepen

  Mensen uit nieuwe doelgroepen kunnen zich vanaf vandaag (18 mei) laten testen op het coronavirus. Zij worden alleen getest als zij klachten hebben en door een arts zijn gezien of doorverwezen. Onder andere mantelzorgers, medewerkers in het OV, bij de politie en handhavers. Kijk voor alle doelgroepen op de website van de Rijksoverheid

 17. Nog te doen: 15 mei 2020

  De Bazaar opent in vier fases

  De Bazaar in Beverwijk gaat open in vier fases. Hierdoor hebben De Bazaar en de ondernemers voldoende tijd om de maatregelen te nemen. De ondernemers zijn verantwoordelijk voor de inrichting van hun eigen winkel. De Bazaar is verantwoordelijk voor de gezamenlijke ruimte. De gemeente Beverwijk vertrouwt erop dat de ondernemers met De Bazaar en onderling goed samenwerken.

  Fase 1a - 15, 16 en 17 mei
  Alle winkels met een eigen ingang en uitgang aan de weg mogen geopend zijn voor bezoekers. Dit zijn de booghallen, de twee grotere hallen waar per hal één ondernemer zit en de Goudsouk. Ook mogen de kramen die nu buiten staan open blijven, maar ze mogen niet verder uitbreiden. Bekijk alle fases via het nieuwsbericht 'opening De Bazaar in fases'. 

   

 18. Nog te doen: 14 mei 2020

  De burgemeesters van Veiligheidsregio Kennemerland hebben een boodschap voor hun inwoners

  Beste inwoners, Verreweg de meesten van ons hebben sinds begin maart de coronamaatregelen van de overheid heel nauwkeurig nageleefd. Daarmee is het ons gelukt de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Het aantal besmettingen neemt gelukkig af en er zijn steeds minder ziekenhuisopnames en coronaoverledenen. Daarom versoepelen we als overheid stapsgewijs de maatregelen. Klik om de hele boodschap te lezen. 

 19. Nog te doen: 13 mei 2020

  De gemeente Beverwijk en KHN Beverwijk in overleg

  Volgens de huidige planning worden de regels voor de horeca op 1 juni verruimd. De gemeente Beverwijk en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Beverwijk hebben afspraken gemaakt. De gemeente Beverwijk denkt mee met de Beverwijkse horeca-ondernemers. Op de horeca-ondernemers te helpen wordt gekeken waar de regels kunnen worden versoepeld, binnen de richtlijnen van het RIVM. Dit laat wethouder Serge Ferraro weten via zijn Facebookpagina

 20. Nog te doen: 12 mei 2020

  Leerlingenvervoer via RegioRijder

  De scholen zijn weer van start met een aangepast rooster. Leerlingenvervoer voor leerlingen van basisscholen en speciaal onderwijs gaat ook weer van start. Door de korte voorbereidingstijd en verschillende schooltijden, kan het zijn dat de planning anders is dan voorheen. Waar de voorbereiding van een schooljaar zo’n zes weken tijd vraagt, is de voorbereidingstijd nu veel korter. Na een inventarisatie onder de scholen blijkt dat vele van hen roosteraanpassingen doorvoeren en dat is soms maar voor een paar weken. Leerlingen gaan straks een paar dagen per week in plaats van de hele week naar school. Andere scholen hebben de lestijden veranderd. Daarbij zijn ook niet alle chauffeurs weer beschikbaar. Dit betekent dat de planning die er lag behoorlijk is veranderd. Gevolg: een minder stabiele planning dan gewenst is. Meer informatie op de website van RegioRijder

 21. Nog te doen: 9 mei 2020

  Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Kennemerland (VRK)

  In de Veiligheidsregio Kennemerland is per 11 mei een nieuwe noodverordening van kracht waarmee deze maatregelen nu formeel geregeld zijn. Iedereen boven 18 jaar kan vanaf 11 mei buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Verder mogen binnen en buitenzwembaden hun deuren weer openen. Dat geldt ook voor contactberoepen zoals kappers, fysiotherapeuten en nagelstylistes. Bekijk hier meer informatie over de nieuwe noodverordening. 

 22. Nog te doen: 8 mei 2020

  750 miljoen euro extra corona-overbruggingskrediet gericht op kleine bedrijven

  De Nederlandse staat maakt 750 miljoen euro extra aan overbruggingskredieten mogelijk voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van 10.000 tot 50.000 euro). De regeling krijgt de naam Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) en is mede op initiatief van de banken tot stand gekomen. De overheid staat voor 95% garant (713 miljoen euro). De leningen zullen worden verstrekt door de banken en een rente hebben van maximaal 4%. Lees meer op de website van de Rijksoverheid

 23. Nog te doen: 7 mei 2020

  Persconferentie: Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. De basisregels staan op de website van de Rijksoverheid. Of in begrijpelijk taal, via de website van de Rijksoverheid

  Eerste stap nieuwe bezoekersregeling verpleeghuizen

  Vanaf maandag 11 mei aanstaande wordt een eerste stap gezet in een versoepeling van de bezoekregeling, te beginnen in 25 verpleeghuizen. In deze verpleeghuislocaties wordt onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per verpleeghuisbewoner toegestaan. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

  Meer bescherming zorgmedewerkers buiten ziekenhuis

  Mensen die huishoudelijke hulp, begeleiding, dagbesteding of maaltijdondersteuning verzorgen bij mensen thuis, komen voortaan in specifieke gevallen ook in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid 

 24. Nog te doen: 5 mei 2020

  Brochure over het coronavirus en de zorg op de Intensive Care (IC), geschreven in eenvoudige taal. De handreiking gaat over het ‘verwijzen’ van mensen met een verstandelijke beperking die het coronavirus hebben. Of die denken dat zij het coronavirus hebben. De handreiking is bedoeld voor huisartsen en artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG’s). De brochure staat op de website van de Rijksoverheid

 25. Nog te doen: 2 mei 2020

  Gebruik strandhuisjes deels toegestaan

  Kijk op de pagina Mag ik gebruik maken van mijn strandhuisje? voor de veel gestelde vragen over de strandhuisjes.

 26. Nog te doen: 1 mei 2020

  Pharos ontwikkelt corona woordenlijst

  Het landelijk expertisecentrum Pharos heeft een corona woordenlijst ontwikkelt. Van elk woord staat een eenvoudige uitleg. Onder elk moeilijk woord staat een zin waarin het woord wordt gebruikt. Dat noemen wij een voorbeeldzin. Ook van de voorbeeldzin staat een eenvoudige uitleg. Kijk voor de woordenlijst op de website van Pharos 

 27. Nog te doen: 29 april 2020

  In gesprek met de burgemeester

  Burgemeester Martijn Smit gaat vandaag om 19.30 uur live via de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk. De burgemeester gaat vragen beantwoorden. Ook heeft hij een boodschap: hou vol, hou vol, hou vol. 

  Jeugd mag weer sportvelden op

  Sportclubs met jeugd mogen vanaf woensdag 29 april weer gebruikmaken van de sportaccommodaties. Daarbij zijn afgesproken gemaakt tussen de sportbond NOC*NSF, Stichting Sport Accommodaties Beverwijk en de sportclubs. De afspraken staan in het sportprotocol, terug te vinden op de website van NOC*NSF 

  TU Delft start online landelijk onderzoek naar voorkeuren exitscenario’s

  De effectiviteit van de coronamaatregelen is sterk afhankelijk van het gedrag van Nederlanders. Dit gedrag is weer afhankelijk van de mate waarin Nederlanders de genomen maatregelen als nuttig en zinvol ervaren. Er is daarom behoefte aan meer informatie over voorkeuren van de samenleving om beslissingen over het afbouwen van de coronamaatregelen te onderbouwen. Meedoen aan het onderzoek kan via de website van TU Delft

 28. Nog te doen: 28 april 2020

  Overheidscampagne gestart

  Vandaag is de overheidscampagne gericht op mentale klachten tijdens de coronacrisis van start gegaan. Met de boodschap: 'Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover' wordt aandacht gevraagd voor de psychische gevolgen van de corona-uitbraak. Op de radio en op sociale media worden praktische tips gegeven en worden mensen opgeroepen om erover te praten of hulp te zoeken als dat nodig is. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) wil met de campagne eraan bijdragen dat mensen deze periode mentaal zo goed mogelijk doorkomen. Meer informatie op de website van de Rijksoverheid

   

 29. Nog te doen: 25 april 2020

  Parkeerplaatsen gesloten

  De komende twee weken, gedurende de meivakantie, zijn de parkeerplaatsen bij het strand van Wijk aan Zee gesloten. 

 30. Nog te doen: 23 april 2020

  Ramadan begonnen, volg de richtlijnen

  Vanavond is de ramadan begonnen. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus verloopt de vastenmaand dit jaar anders. Blijf zoveel mogelijk thuis en volg de richtlijnen, ook bij het breken van de vasten. Bekijk de richtlijnen op de website van de Rijksoverheid

  Tips over oplopende spanning thuis

  We blijven zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op. Op deze poster - op de website van de Rijksoverheid - staan tips over oplopende spanningen.

 31. Nog te doen: 21 april 2020

  Maatregelen tegen het coronavirus opnieuw verlengd

  De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren. ‬Alle informatie over de maatregelen en de uitzonderingen.

  Lees hier alle nieuwe maatregelen.

  Gamechangers: houd jongeren weg bij cybercrime

  De coronacrisis zorgt ervoor dat jongeren noodgedwongen thuiszitten en meer online zijn. Bij dit laatste bestaat het gevaar dat ze iets strafbaars gaan doen. Jongeren zijn online maar één klik verwijderd van cybercrime. Verveling ligt op de loer. Jongeren zijn dan geneigd grenzen op te zoeken. 

  Daarom is de Politie vandaag de campagne ‘Gamechangers´ gestart, waarbij jeugd tussen 12 en 18 jaar voor online uitdagingen komt te staan. Lees meer over Gamechangers.

 32. Nog te doen: 20 april 2020

  Eerste uitbetalingen TOZO begonnen

  De eerste uitbetalingen voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) voor levensonderhoud en/of bedrijfskrediet zijn maandag 20 april verstuurd. 

 33. Nog te doen: 18 april 2020

  Parkeerterreinen bij strand Wijk aan Zee ook dit weekend afgesloten.

  Net als vorig weekenden zijn de parkeerterreinen bij het strand in Wijk aan Zee ook dit weekend afgesloten (van vrijdagavond 17 april tot en met zondagavond 19 april).

 34. Nog te doen: 17 april 2020

  Landelijke campagne #OranjeHelpers gestart

  Jongeren in actie tegen eenzaamheid en de gevolgen van corona. De campagne is praktijk- en lokaalgericht: door jongeren en hulpacties in beeld te brengen die zich al inzetten. Meer informatie op de website van #OranjeHelpers

 35. Nog te doen: 15 april 2020

  Stel bezoek aan afvalbrengstation Beverwijk uit

  Het is erg druk bij het afvalbrengstation in Beverwijk. Daardoor kan een bezoek langer duren dan u gewend bent. Wilt u naar het afvalbrengstation? Stel uw bezoek even uit! Mocht een bezoek toch noodszakelijk zijn, houd rekening met wachttijden. Actuele informatie vindt u op de website van HVC

 36. Nog te doen: 9 april 2020

  Parkeerterreinen bij strand Wijk aan Zee afgesloten tijdens paasweekend.

  Net als vorig weekend zijn de parkeerterreinen bij het strand in Wijk aan Zee ook dit weekend afgesloten (vanaf donderdagavond 9 april tot en met maandagavond 13 april).

   

 37. Nog te doen: 7 april 2020

  Test ‘drive-in’ voor zorgmedewerkers alleen op uitnodiging

  GGD Kennemerland is vandaag gestart met een ‘test drive-in’ voor zorgmedewerkers in onze regio die patiëntencontact hebben. Zij kunnen zich vanuit de auto laten testen op het coronavirus (COVID-19). Zorgmedewerkers kunnen niet spontaan bij de testlocatie langsgaan; zij krijgen via de zorginstelling waarvoor zij werken een uitnodiging om – bij klachten – een test te doen. In overleg met huisarts, bedrijfs- of instellingsarts kunnen zorgmedewerkers vervolgens een test afnemen. Lees het volledige bericht op de website van GGD Kennemerland 

   

 38. Nog te doen: 6 april 2020

  Pas op voor nepnieuws en fishingmail

  Over het coronavirus, of covid-19, wordt via de sociale media veel onjuiste informatie gedeeld. Dit zorgt voor onduidelijkheid. We merken dat de gemeente, politie en zorgaanbieders veel vragen over nepnieuws krijgen. Ook doen er fishingmail de ronde. Bijvoorbeeld ZZP’ers worden gevraagd om hun DigiD te mailen naar de gemeente.

  Twijfelt u over bepaalde berichtgeving? Kijk voor betrouwbare informatie enkel op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM.

  Hoe kunt u nepnieuws herkennen?

  - Check de bron die is gebruikt voor het nieuws
  - Check wie de afzender is van het bericht. Wees kritisch.
  - Check de volledige inhoud van het bericht.
  - Check waar de foto's en video's vandaan komen.

   

 39. Nog te doen: 4 april 2020

  Wethouder Serge Ferraro informeert en steunt ondernemers

  De wereld staat door het coronavirus op zijn kop. We doen er met zijn allen alles aan om het virus te beteugelen en goede medische zorg te verlenen. Helaas overleeft niet iedereen het. Lees het volledige bericht

  Gemeente waarschuwt strandbezoekers nogmaals

  Het advies ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ geldt natuurlijk ook in het weekend. Een ommetje maken, hardlopen, of fietsen kan, maar doe dit het liefste alleen en ontwijk drukke plekken. Keer om als het te druk is! Denk goed na over de vraag of het verstandig is om naar de kust te gaan. 

  #alleensamenkrijgenwecoronaondercontrole

 40. Nog te doen: 2 april 2020

  Steffie legt uit

  Sinds deze week is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden.

  Coronavirus treft voedselbank IJmond in het hart
  (Persbericht van de Voedselbank IJmond)

  Helaas heeft de overheid deze week moeten besluiten de coronamaatregelen te verlengen. Dat betekent dat de distributie van voedselpakketten stil ligt. De snel groeiende groep deelnemers van onze Voedselbank dreigt dubbel slachtoffer te worden, want gezonde voeding is juist in deze tijden extra belangrijk. Daarom verstrekken we tijdelijk cadeaubonnen, waarmee in de supermarkt kan worden betaald. Lees het hele persbericht en doe een donatie.

 41. Nog te doen: 1 april 2020

  Maatregelen 6 april verlengd tot en met 28 april

  Het kabinet heeft op 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie over de maatregelen. 

  Compensatieregeling sportverenigingen 

  Het coronavirus treft ons allen, zo ook de sportverenigingen uit Beverwijk en Wijk aan Zee. De regering heeft een compensatieregeling opgesteld voor sportverenigingen.

 42. Nog te doen: 31 maart 2020

  Aanvullende informatie op verbod op evenementen

  Afgelopen maandag werden aanvullende maatregelen vanuit het Rijk genomen. Aanvullende informatie op deze maatregelen is dat het verbod op evenementen tot 1 juni alleen is bedoeld voor evenementen die een vergunning nodig hebben. Voor alle andere evenementen gelden de maatregelen tot 6 april. Op 31 maart besluit het kabinet of en hoelang die maatregelen worden verlengd. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de aanvullende maatregelen. 

  Bezorgen van post en pakketten Post.nl

  Vanaf vandaag tekent de Post.nl-bezorger na toestemming van de ontvanger voor ontvangst. Dit gebeurt zo om het contact tussen mensen te minimaliseren. We vragen de ontvanger om de laatste 3 tekens van het legitimatiebewijs en noteren deze in het handtekeningveld. 

 43. Nog te doen: 27 maart 2020

  Nieuwe noodverordening van kracht

  Het kabinet heeft maandag 23 maart aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. De burgemeesters van de veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat te handhaven als een van de maatregelen overtreden wordt. Op de website van de Veiligheidsregio Kennemerland is de nieuwe noodverordening te lezen.

  Stel bezoek aan afvalbrengstation indien mogelijk uit

  Omdat het een stuk drukker is bij het afvalbrengstation dan normaal, vraagt HVC om een bezoek indien mogelijk uit te stellen. Om bezoekers en medewerkers op het afvalbrengstation zo goed mogelijk te beschermen zijn de regels aangepast. Op de website van HVC leest u meer over deze regels. 

 44. Nog te doen: 26 maart 2020

  Wijziging data raads- en commissievergaderingen

  In verband met de huidige situatie rondom het coronavirus gaan de raads- en commissievergadering in de maanden april en mei niet door. De komende periode gaat de raad wel besluiten nemen; natuurlijk over de lokale maatregelen voor Corona, maar er zijn net als in iedere organisatie onderwerpen die gewoon door moeten gaan. Samen met de raad onderzoeken we nu hoe we wel noodzakelijke raadsbesluiten kunnen nemen. Daarbij is er ook aandacht voor de openbaarheid. Want ook tijdens de crisis geldt dat iedereen moet kunnen volgen hoe en waarom de raad besluiten neemt.

  Winkels en markten zijn onmisbaar in de distributie van voedsel en blijven daarom open

  Het is van belang dat mensen hun boodschappen kunnen blijven doen. Wel gelden hier strakkere regels en houdt handhaving streng toezicht. Net als winkels mogen markten open blijven. Wel gelden strakkere regels zoals 1,5 meter afstand. 

 45. Nog te doen: 25 maart 2020

  Heeft u hulp nodig of wilt u iemand helpen?

  Er zijn veel inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die nu alleen thuis zitten en behoefte hebben aan hulp. Buurtcentra zijn dicht en activiteiten afgelast. Verschillende organisaties bieden nu andere hulp aan. Er zijn initiatieven opgezet om elkaar te steunen met klusjes, boodschappen doen of om het sociaal contact in stand te houden. Ook voor de jeugd en families is er ondersteuning. Op de website van IJmond Buuv kunnen inwoners om hulp vragen en hulp aanbieden.

 46. Nog te doen: 24 maart 2020

  Video-boodschap #2 burgemeester Martijn Smit 

  Burgemeester Smit heeft op 24 maart de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee in video-boodschap toegesproken in verband met het coronavirus.

  Terugkijken? Kijk dan op:

  - de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk
  - de Facebookpagina van de burgemeester Martijn Smit

  Gemeente Beverwijk ondersteunt ondernemers in financiële nood door coronavirus

  De coronacrisis raakt vele ondernemers in Beverwijk en Wijk aan Zee bijzonder hard. Het kabinet en de gemeente Beverwijk hebben een uitzonderlijk pakket van noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld om ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd. Lees meer over de maatregelen op de pagina Steunpunt ondernemers.

 47. Nog te doen: 23 maart 2020

  Denk goed na voordat u naar het strand of bos gaat 

  We begrijpen dat mensen met dit mooie weer naar buiten willen. Maar denk goed na. Door allemaal massaal naar buiten te gaan, zoals naar het stand of het bos, creëren we risicovolle situaties. Het RIVM adviseert ons om een afstand van 1,5 meter aanhouden om de kans op besmettingsgevaar te verkleinen. Laten wij ons hier ook allemaal aan houden. Gezondheid en veiligheid gaan voor alles. Gebruik uw gezonde verstand en volg de richtlijnen van het RIVM #samentegencorona

 48. Nog te doen: 20 maart 2020

  Beverwijk ondersteunt ondernemers in financiële nood door coronavirus

  De coronacrisis raakt vele ondernemers in Nederland bijzonder hard, zo ook vele ondernemers van de gemeente Beverwijk. Het kabinet heeft een uitzonderlijk pakket van noodmaatregelen voor ondernemers vastgesteld. De gemeente Beverwijk biedt daarnaast een steunpunt om ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd, zoals uitstel van lokale belastingen en heffingen.

 49. Nog te doen: 19 maart 2020

  Ook buiten voldoende afstand tot elkaar houden

  Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten werken, willen we wel graag naar buiten. Maar wees bewust dat u ook in de buitenruimte voldoende afstand houdt tot elkaar. Dus ook op plekken waar u met elkaar samenkomt is 1,5 meter afstand van elkaar de norm.

 50. Nog te doen: 18 maart 2020

  Sportaccommodaties

  Bewegen is gezond, maar let op: de huidige maatregelen zijn genomen om verdere besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Alle scholen en gemeentelijke sportaccommodaties zoals sporthallen, gymzalen, zwembaden en de sportparken zijn daarom gesloten. Wij vragen iedereen, jong en oud, het gezonde verstand te gebruiken en het sporten in groepen niet op te zoeken gedurende deze periode.

 51. Nog te doen: 17 maart 2020

  Aanvullende maatregelen verspreiding coronavirus

  Er zijn aanvullende maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze staan op de website van het RIVM. Gemeente Beverwijk volgt de aanwijzingen van de landelijke overheid en het RIVM om besmetting te voorkomen. Het zoveel mogelijk laten doorgaan van onze dienstverlening staat bij ons voorop.

 52. Nog te doen: 16 maart 2020

  Video-boodschap #1 burgemeester Martijn Smit 

  Burgemeester Smit heeft op 16 maart de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee in video-boodschap toegesproken in verband met het coronavirus.

  Terugkijken? Kijk dan op:

  - de Facebookpagina van de gemeente Beverwijk
  - de Facebookpagina van de burgemeester Martijn Smit

  Voor berichtgeving over het aantal besmettingen kunt u terecht op de website van het RIVM.

 53. Nog te doen: 15 maart 2020

  Aanvullende maatregelen verspreiding coronavirus 

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Lees het volledige bericht op de website van de Rijksoverheid.

 54. Momenteel bezig: 12 maart 2020

  Aanvullende maatregelen verspreiding coronavirus

  Er zijn aanvullende maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze staan op de website van het RIVM. Gemeente Beverwijk volgt de aanwijzingen van de landelijke overheid en het RIVM om besmetting te voorkomen. Het zoveel mogelijk laten doorgaan van onze dienstverlening staat bij ons voorop.