Financiële ondersteuning na Tozo 5: Bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

Op 30 september 2021 is de Tozo-regeling gestopt. Als u na deze periode financiële ondersteuning nodig hebt, kunt u Bijstand voor zelfstandigen aanvragen.

Bbz biedt twee mogelijkheden:

  • Als u tijdelijk niet genoeg inkomsten hebt om van te leven kunt u een aanvullende uitkering krijgen.
  • Hebt u geld nodig voor investeringen of het aflossen van problematische schulden en kunt u geen lening krijgen bij de bank? Dan kunt u misschien een lening voor bedrijfskapitaal krijgen van de gemeente.

Vanaf 1 oktober tijdelijk soepele voorwaarden Bbz

Het kan zijn dat u al eens hebt gehoord van de Bbz. De regeling is niet nieuw en op dit moment gewoon aan te vragen. De voorwaarden voor de Bbz zijn vanaf 1 oktober 2021 tijdelijk versoepeld tot 1 januari 2022. Zo is aanvragen met terugwerkende kracht mogelijk en is de vermogenstoets vervallen. Vanaf 1 januari 2022 zijn de gebruikelijke regels weer van toepassing op de Bbz en moet u opnieuw een aanvraag indienen.

De gemeente Haarlem voert de Bbz regeling voor ons uit

Het Bbz-team van de gemeente Haarlem is dagelijks bereikbaar tussen 9.00 uur en 11.00 uur via telefoonnummer 14 023. Ook kunt u het Bbz-team bereiken via e-mailadres bbzcrisis2020@haarlem.nl. Voor het indienen van een aanvraag of meer informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Haarlem.

Aanvraag indienen